.

.

vrijdag 9 januari 2015

Het heilige woord..

Hak nog maar wat hoofden af 
vecht maar voor wat jij gelooft. 
Je maakt meer dood dan je in leven laat,
waardoor de vlam der liefde dooft. 

Blaas nog maar een bus op,
met mensen, jong en oud.
Want hun religie is het kwaad,
en die van jou is goed; is goud.

De macht is alleen aan jóú gegeven
dat maakt je zo ontzettend groot.
Je mag beslissen over leven
en dus maak je iedereen maar dood.

Voorbereidend voor de grote slag 
een slag in een ‘heilige’ oorlog,
kijk je uit naar die grote dag,
met 72 maagden, toch?

Maar wie zegt dat jij haten moet?
wie zegt dat jij moet doden?
Want ook in jouw eigen heilig boek
staan dezelfde tien geboden.

Wat zou je eigenlijk denken
van dat ene, Heilige Woord?
Het woord van LIEFDE wil Hij schenken
een woord van liefde, niet van moord.


Liberté, égalité,  fraternité!
Vrijheid,       gelijkheid,     broederschap!

Artikel 7 van de grondwet gaat over een groot goed voor ons, Nederlanders/Medelanders: nl. de "vrijheid van meningsuiting". 
Dat houdt in dat wij vrijelijk alles mogen vinden en zeggen, zonder daarvoor gestraft te worden. En, nèt als wij, kennen alle andere 'democratische' landen ditzelfde recht op vrije meningsuiting.
Maar is dat dan ook meteen maar een vrijbrief om de meest schokkende dingen te roepen over van alles en iedereen? Is dàt vrijheid?? Nee!!! Driewerf NÉÉ!!! Dat heeft niets meer met die vrijheid te maken maar veeleer met misbruik van die vrijheid!! Zichzelf 'verschuilend' achter dit "recht", hebben tal van mensen in de Vrije Wereld afschuwelijke dingen geschreven en geroepen over "andersdenkenden" met slechts één enkel doel: POPULISME!
Mensen als Pim Fortuin, Hans Janmaat, Geert Wilders, Jean Marie Le Pen, Marine Le Pen en anderen worden populisten genoemd omdat ze op een specifieke wijze inspelen op een bepáálde groepering, om zo deze groepering 'mee te krijgen'.
Zeg eens eerlijk: is dat niet exact hetzelfde als wat heel veel kranten, cabaratiers, conferanciers doen? 

Een voorbeeld:
Theo Maassen hield op het podium recentelijk met een enorme grijns op z'n kop een kruis met Christusbeeld omhoog, roepende: "Hangjongeren!", waarop de zaal het uitbulderde. Want, jaha..laten we eerlijk zijn: dat moet gewoon 'kunnen', dat maakt deel uit van de "artistieke vrijheid".......
Of zou je misschien kunnen stellen dat er ook nog zoiets is als 'morele verantwoordelijkheid'. Ik had slechts een klein stukje gezien van dat programma en schrok geweldig op het moment van die scene. Onmiddellijk moest ik denken aan Psalm 1, waarin staat: "Gelukkig is de mens....die vermijdt te zitten bij spotters...", en klikte die walgelijke vent meteen weg! Maar ondanks  dat ik die figuur al had weggeklikt, voelde ik toch een zekere boosheid opborrelen. En eerlijk is eerlijk...ik had die walgelijke vent op dat moment best eens even in elkaar willen schoppen op een zodanige wijze, dat ie nooit meer zou kunnen spotten met mijn geloof. Hooguit BÉSPOT zou kunnen worden..

Met dit gevoel van kwaadheid in mij, realiseerde ik me opeens, hóé smerig die vuile gehaaide duivel  sneaky kronkelend en sissend in onze oren sist: "Pìk jij dat??! Dóé er wat aan! Pàk hem!! En zo strooit het monster met 'haatzaadjes', die zelfs hen, die niet ontvankelijk lijken te zijn, aansteken...

En dus: opgepast!! 
Wees gewapend tegen die vuile sneaky snake!
En de beste bewapening tegen alle vormen van kwaad, die volgens mijn geloof van de duivel komen, is met zekerheid de LIEFDE.
Liefde is het enige wapen, waar satan helemaal niets tegen kan doen...!! 


Baruch Haba B’Shem Adonai Yeshua HaMeschiach, Sar Shalom!
(Blessed be the Name of the Lord Jesus Christ, the Prince of Peace!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie en ik wens je nog veel leesplezier.