.

.

dinsdag 29 juli 2014

"Een schreeuw om recht. De tragedie van het Palestijnse volk"

"Het gebeurde in Beit Sahour, een Palestijns dorp nabij Betlehem. In een internationale groep, waarvan ook gewezen ministers uit Ierland en Duitsland en een voormalige ambassadeur van Frankrijk deel uitmaakten, maakte ik een oriëntatiereis door Israël en de bezette Palestijnse gebieden. Het was in het laatst van augustus 2005 dat wij daar rondtrokken. In de maand dus waarin Gaza werd ontruimd en vergrendeld, terwijl het bouwen van kolonies in de overige in 1967 bezette gebieden, Oost-Jeruzalem en de westoever van de Jordaan, werd geïntensiveerd. Ruim een jaar nadat Israël te kennen had gegeven voluit te zullen voortgaan met het optrekken van de afscheidingsbarrière (muur), ook al had de hoogste rechter ter wereld de uitvoering van dat project onrechtmatig verklaard. Het dramatische conflict tussen de staat Israël en de Palestijnen was toen al bijna zestig jaar aan de gang, de bezetting al bijna veertig jaar en die werd steeds harder."

Zo begint het stuk, dat Dries van Agt schreef over zijn boek "Een schreeuw om recht. De tragedie van het Palestijnse volk"(Lees hier het hele artikel)

Ik kreeg het artikel toegestuurd van m'n soulmate Johan.
Geweldig mooi stuk van onze oud-premier, die enpassant z'n achterkleinzoon, JP Balkenende, nog even een verbale oorvijg geeft.
Ferme taal, dat weinig aan de verbeelding overlaat en waar ik het volmondig mee eens ben. 

Maar helaas zal dìt boek weinig veranderen, want de wereld van 'christenen' wil het joodse volk maar àl te graag blijven zien als zijnde 'het volk van God',
waarmee om die reden automatisch het beestachtige genocide-gedrag dan ook stilzwijgend wordt goedgekeurd!!
"Het is God's volk en dus hebben ze het Allerhoogste Recht aan hun kant..."
De òngelovigen onder ons (die overigens in veel gevallen vele malen christelijker zijn en handelen, dan menig naamchristen) zien dat gelukkig heel anders, maar ook zij 'kunnen' niets doen, omdat het almachtige , maar zéér failliete Amerika de dienst uitmaakt, welke zich fanatiek gesteund weet door de exhorbitant rijke joden (jawel!), die in de Amerika vele rijke joodse vingertjes in de amerikaans-economische pap hebben. Denk bijv. aan "Beers" (dè grootste diamantboer ter wereld), of aan de NRA (National Rifle Assosiation, de oppermachtige wapenlobby, onder joods bestuur) en natuurlijk niet te vergeten: de rijkste familie ter wereld, de Rothschilds (de grootste particuliere financier ter wereld en grondleggers/oprichter/mede eigenaren van het IMF, Inter Monutair Fonds. Jawel, diezelfde Rothschilds, waarvan de stamvader, Mayer Amschel,  in 1812 tegenover een generaal de legendarische en zeer veel zeggende woorden uitsprak: "Let me issue and control a nation's money and I'll control the nation." 


Mensen als Miko Peled, een israelische generaals-zoon, George Galloway , parlementslid in Engeland en organisaties als www.eajg.nl   (Een Ander Joods Geluid) laten de keiharde en feitelijke waarheid zien en horen. Israel is niet áángevallen, maar is juist zèlf en doelbewust de aanval begonnen in 1967 tegen Egypte, waar de zesdaagse oorlog uit voortvloeide...!! Tienduizenden Palestijnse doden, honderdenduizenden vluchtelingen en enkele miljoenen Palestijnse burgers (gedwongen!) onder Israelisch 'bestuur'. Onder leiding van Amerika kwam de internationale gemeenschap toen met resolutie 242, van de veiligheidsraad, hetgeen verwoord werd als een 'grondgebied-in-ruil-voor-vrede'-formule.

En dan heet het 'terrorisme' als een stelselmatig onderdrukte natie eindelijk in opstand komt....
Wat Israel doet heet 'verdediging'..


Zo..
En dan even ademhalen.
Ik ga maar even lekker van de zon genieten, anders wordt ik hier nog verdrietig en kwaad van...

2 opmerkingen:

 1. Reactie op stukje van Agt,
  Lukte me niet om het er onder te zetten.

  Heb het zitten lezen, ik geef er geen oordeel over,
  Maar elke verhaal heeft zo z,n bronnen en kanten.
  Vanuit welk bron bekijk je wat er daar in Gaza gebeurt.
  Vanuit de Palastijnen, vanuit Dries van Agt, vanuit Israel,
  Vanuit allerlei media berichten, of vanuit het Woord van God.
  Zelf woon ik er niet en ook niet in Israel, ik ben er zelf niet bij.
  Zo kan je van elk mens of volk wel wat zeggen.

  Groetjes uit Ijmuiden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor je reactie, Gonnie.
  Ik denk dat je kunt stellen, dat ik de dingen vanuit verschillende kanten bekijk.
  Als Israel zich in de zesdaagse oorlog in 1967, ná het verdrijven van de vijand, netjes had teruggetrokken tot bìnnen de grenzen van de eigen staat, was er nu lang niet zoveel ellende geweest! Juist het inlijiven of annexeren (toe-eigenen) van overwonnen gebied, zoals Gaza, Golan, etc. met de intentie om het nooit terug te geven...dát heeft alle ellende tot nu toe mede veroorzaakt. Natúúrlijk: Israel is niet alléén schuldig. Het is vooral de internationale gemeenschap, die de kop in het zand steekt en struktureel te zwak blijkt om in te grijpen!

  En of je het nu bekijkt vanuit Palestijnse hoek, vanuit Dries van Agt, vanuit Israel of vanuit de bijbel: het BLIJFT fout! Een ander land bezetten, middels een muur in tweeën splitsen en de bevolking stelselmatig onderdrukken...is vanuit èlke ooghoek fout, óók vanuit Gods Woord!!!!

  Groet en zonnige dag,

  Sebo

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie en ik wens je nog veel leesplezier.