.

.

zaterdag 22 augustus 2015

Bewuste keus of speling van de natuur?

In het stuk "respectvol getuigen tegenover homosexuelen" van het CIP (Christelijk Informatie Platform, stelt Matthias Joosse:

"...of ze ooit wel eens gelogen had, of ze wel eens  gestolen had, of ze wel eens gevloekt had of met lust naar iemand anders gekeken had."
(zie; http://www.cip.nl/god/augustus-2015/51127-Respectvol-getuigen-over-Jezus-tegenover-homoseksuelen)

"..Ik geloof persoonlijk niet dat mensen geboren worden als overspelige of leugenaar. Dat is niet wie je bent. Net zo min je geboren wordt als homoseksueel.
We doen die dingen wel, maar we hebben altijd een keuze."

Kijk, dáár gaat men de mist in!
Precies dat! De mening dat je niet geboren wordt al homo...
Wij mensen zijn eigenlijk één grote, enorme chemische fabriek. Uiterst complex en met miljoenen acties, reacties en processen per seconde.
Dat alleen al is één van God's ongrijpbare wonderen!
Als wij één enkel celletje in ons DNA 'missen', loopt de hele boel in 't honderd. Datzelfde geldt voor onze genen, receptoren en chromosomen.
Missen we bijv. één bepaald chromosoompje, worden we misschien geboren met bijvoorbeeld het down-syndroom...
Of we 'missen' één klein receptortje, of hebben er juist ééntje teveel, of...we hebben het juiste aantal, maar er zit er slechts ééntje niet op de 'juiste plaats', of hij werkt 'anders'.
In dat geval worden we misschien wel geboren met bijvoorbeeld een autistische aanleg, andersgeaardheid, of we kunnen geestelijk juist veel meer en sneller dan anderen (hoogbegaafdheid)..

Welnu, dat sommige mensen 'anders' geboren worden, wordt blijkbaar door het christendom volkomen aanvaard en zelfs bevestigd met de woorden:
"Je bent bedoeld! God houdt van jou, zoals je bent!". Dat geldt voor alle, in elke hoedanigheid, afwijkenden van het "normale", behalve... wanneer iemand homofiel is.
Dan gaan opeens alle alarmbellen af!
Dan is het opeens een bewuste keuze..?!?

Ik geloof wel dat het 'tegennatuurlijk' is, maar dat is iets héél anders.
Maar voor christenen is dat ruimschoots voldoende reden om het homo-zijn gelijk te trekken met datgene waar God van gruwelde, nl. alle Sodom & Gomorra-achtige praktijken, die in veel gebieden
beoefend werden. Dat waren bachanale orgies, gelijkend op taferelen zoals die men kan zien in films als "Caligula".. Dáár gruwelde God van. Van die ongebrijdelde wellust naar sex, drank en nog
meer sex en alle andere vormen van overdadigheid en zelfs bestialiteit.

Men stelt dat 'homo zijn' een bewuste keuze is, maar hoe kòmt men daarbij?
Waar staat dat? In de bijbel? Absoluut en volmondig: NEEN!
Is homofilie tegennatuurlijk? Ja, ik denk het wel.
Maar een bewuste keuze?
Nee...dat wil er bij mij niet in....