.

.

donderdag 16 december 2021

Uitgesteld feest

 Uitgestelde party


Toen we als land (en wereld) van lockdown naar lockdown gingen vanwege de co.ro.na pandemie kende iedereen in zijn of haar omgeving wel een voorbeeld; een stelletje dat hun bruiloft uit moest stellen omdat er bijna geen gasten welkom waren vanwege alle maatregelen. 

Hoe verdrietig was dat nieuws keer op keer; zo lang kijk je uit naar die ene dag! De dag waarop je eindelijk jouw ‘ja’ tegen de ander zal zeggen, te midden van al je familie en vrienden die er getuigen van zouden zijn. En natuurlijk zou er daarna een dikke party losbarsten, want de bezegeling van jullie liefde moet natuurlijk uitbundig gevierd worden!  


Ons feest met onze hemelse Bruidegom is ook uitgesteld. Niet vanwege een pandemie, maar vanwege de onmetelijke liefde van Jezus. 

Op het moment van onze bekering, als wij ingaan op zijn liefdesroep, komt Jezus direct in ons hart wonen. Het is zijn verlangen om samen met ons tijd door te brengen, om maaltijd te houden.

"Let op: Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand naar Mij luistert en de deur opendoet, zal Ik bij hem binnen komen. Dan zullen we samen eten: hij met Mij en Ik met hem" (Openbaring 3:20).


Elke dag opnieuw, elk moment van de dag, wil Jezus aan tafel zitten met jou. Wil Hij spreken over wat jou bezighoudt, wil Hij quality time hebben, 1 op 1, heel intiem. Geen lange tafel met een rij gasten aan elke zijde, rijkelijk versierd en overdadig gedekt. Nee, dit feest is in besloten kring; jij en Hij. 


Maar! Dit is niet het enige. Onze God is groot. Hij is groot en doet grootse dingen. Hij heeft hemel en aarde geschapen, al het goud en zilver is van Hem. Bij zo’n God past geen bescheiden feestje.

En dat is ook niet wat Hij van plan is! In het boek Openbaring vertelt God ons dat Hij in de hemel een mega party klaar heeft staan, als wij daar samen met Jezus aankomen. Straks — op het moment dat door de Vader bepaald wordt — zal Jezus terugkeren om Zijn bruid op te halen. Vervolgens neemt Hij haar mee naar de hemel, daar zal dan eindelijk het grote bruiloftsfeest plaatsvinden! Daar zullen we Hem eindelijk van aangezicht tot aangezicht zien. Daar zullen we voor eeuwig werkelijk samen zijn.

En het uitstellen? Dat is geen foutje van God. Zijn hart, tafel en liefde zijn zó groot dat Hij wacht. Hij wacht totdat zoveel mogelijk van de mensen die Hij geschapen heeft — met als doel om in relatie met hen te leven — de deur van hun hart voor Hem geopend hebben. Zodat ook zij straks aan Zijn tafel kunnen plaatsnemen.


Om over na te denken:

Lees Lucas 14:15-24 eens goed door en denk eens aan de mensen in jouw omgeving die Jezus nog niet kennen. Bid vandaag voor hen dat zij Gods uitnodiging aan zullen nemen en vraag de Heilige Geest om openingen voor een gesprek daarover.


2 Petrus 3:9

Sommigen denken dat Hij treuzelt, maar dat is niet zo. Hij wacht alleen met het vervullen van Zijn belofte, omdat Hij zoveel geduld heeft. Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie en ik wens je nog veel leesplezier.